Holländsk turist som hävdade att polisen utpressade honom för 40,000 XNUMX baht och planterade droger på honom säger att det var ett berusningsmisstag från hans sida

En holländsk turist har bett Pattayas polis om ursäkt efter att han hävdade att han hade planterat droger på sig, misshandlats och utpressats på 40,000 XNUMX baht.

Han hävdade också att en fransk frivillig polis var inblandad i utpressningen.

Han berättade för polisen i Pattaya i går att han hittat sina pengar i sin garderob.

Han trodde att han hade lagt den i sitt värdeskåp på hotellrummet men han hade fel. Hans bankomatkort var också på plats.

Efter att han insåg sitt misstag gick han tillbaka till Pattaya-polisen och fruktade att han skulle bli anklagad för något som att slösa polistid. Men det var bara leenden när han bad om ursäkt.

Han sa att han var väldigt berusad och fick det helt fel.

Det accepterades att han hade släppts utan skada efter att inga droger hittats på honom under en sökning när hans motorcykel stoppades tidigt på måndagsmorgonen.

Turisten har nu lämnat området och fortsätter med sin semester i Thailand, rapporterade ONB News som publicerade en bild på en leende Pattaya stationschef Pol Col Apichai Krobpetch.

Prenumerera
KÄLLAThai visum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/