Senior kinesisk ambassadör besöker Pattaya, uttrycker oro över kinesiska drunkningar och säkerhet

En högprofilerad delegation av tjänstemän från den kinesiska ambassaden i Thailand åkte till Pattaya i går för att begära förbättrad säkerhet för sina medborgare.

Flytten följer ett stort antal dödsfall till följd av drunkning av kineser som besöker resorten.

Senior ambassadsekreterare Zhou Guangxu berättade vid ett möte på turistpolisens huvudkontor att ett stort antal kinesiska Pattayaefolk skulle besöka "Golden Week" från den 4 till 10 februari och han vill se bättre omhändertagande av sina landsmän, särskilt de som simmar eller utövar vattensporter .

Han sa att 80 % av drunkningsdödsfallen i Pattaya var kineser.

De thailändska myndigheterna och operatörerna lovade mer skyltning, särskilt på motorbåtar och bättre kommunikation för att ge kinesiska medborgare råd om farorna, rapporterade chefen.

Dessutom krävde Zhou att säkerhetskontroller av båtar och bussar skulle göras.

Han bad att butiker som hyr motorcyklar skulle vara stränga och bara hyra ut cyklar till de turister med internationella licenser. Han bad om hjälp från polisen för att upprätthålla denna aspekt av säkerheten.

Och han begärde att fler tjänstemän skulle tas in som kunde kinesiska eftersom han insåg att de flesta av hans landsmän varken kunde thailändska eller engelska.

Thaivisa konstaterar att endast förra veckan räddade en kroatisk medborgare två kineser från att drunkna på stranden.

Det har ringts efter badvakter men denna aspekt av säkerhet nämndes inte i chefsartikeln.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAManager online
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/