Selfie-utcheckning med avancerad ansiktsigenkänning kommer till stora thailändska återförsäljare

Bangkok-

 

Stora återförsäljare i Thailand och Kina slår sig samman för att erbjuda sina kunder ett nytt sätt att betala. De ber folk att lägga undan sina plånböcker och handla genom att helt enkelt visa sitt ansikte.

Systemet kommer att lanseras i Thailand i slutet av året. En kund registrerar först bilder av sitt ansikte online. Sedan i kassan skannar en kamera deras ansikte och korsreferenser det med en databas, och tar automatiskt pengar från deras bankkonto om det matchar.

"Det är så enkelt", säger Rungruang Sukkirdkijpiboon, VD för Central JD Fintech. "Vi behöver inte bära kontanter. Vi använder personlig identitet, så frågan om att stjäla kommer att försvinna.”

Flytten kommer som en växande lista över företag som erbjuder elektroniska betalningar i Thailand, inklusive den kinesiska onlineåterförsäljaren Alibaba och den japanska meddelandeappen LINE.

Onlinekritiker tog dock upp farhågor om integritet och den potentiella förmågan att spåra var och konsumenters köpvanor.

Videon visar en teståterförsäljare i Kina som visar tekniken.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/