Thailand nummer ett i världen för kinesiska nyår

Kredit: Hotelbeds.com

Thailand, Japan och Singapore toppar listorna för kinesiska resenärer detta kinesiska nyår.

Uppgifterna kommer från Hotelbeds.com, en ledande plattform för bokning av boende.

Webbplatsen identifierade de 10 bästa internationella destinationerna för kinesiska resenärer för årets sju dagar långa kinesiska nyårssemester som börjar imorgon (måndag).

Thailand utsågs till det populäraste resmålet följt av Japan och Singapore. De andra toppdestinationerna, baserat på förbokningar, är Malaysia, USA, Indonesien, Filippinerna, Australien, Vietnam och Sydkorea.

Spanien och Italien har fallit ur topp 10-listan för 2019, istället ersatts av Vietnam och Sydkorea. Men de sydeuropeiska destinationerna är fortfarande populära bland kinesiska turister som kommer på 11:e och 12:e plats.

Data visar att kinesiska resenärer besöker fler länder i år, upp från 88 år 2018 till 102 i år.

Kina är fortfarande den största källmarknaden i grossistkanalen för Hotelbeds.com i Asien och Stillahavsområdet och är nu den fjärde största för Hotelbeds globalt.

Den kinesiska nyårshelgen, även känd som "vårfestivalen", är en sju dagar lång nationell helgdag i Kina som äger rum från måndagen den 4 februari till söndagen den 10 februari.

Prenumerera
KÄLLAHotelbeds.com
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/