Iransk tjuvfamilj på turné i Thailand för att stjäla från butiker och thailändare fångade

Polisen i södra Thailand har gripit fyra iranier som turnerade runt i Thailand och stal från butiker.

Bland tjuvarna fanns en far och dotter som gjorde stölderna och vänner som var chaufför och utkiksman.

De hade hyrt en Toyota Vios i Pattaya den 23 januari för att genomföra sin stöldrunda i Thailand.

Donsak, Surat Thani, polisen meddelade gripandet av en far och dotter Valiollah Safi Pouri, 55, och Roya Safi Pouri, 31, tillsammans med sina iranska vänner Hamid Amiri, 55, och Ali Dasdar, 22.

De förnekar alla men polisen säger att de har gott om bevis.

I den senaste händelsen på söndagen gick fadern och dottern in i Donsak Suksaphan-butiken där de stal 2,500 64 baht från ägaren Chaluay Donphots, XNUMX-åriga handväska, medan hon blev distraherad.

Chaluay sprang efter dem och lyckades få tillbaka 500 baht. Gänget tog sig sedan av mot Nakorn Sri Thammarat med polis i en jakt.

Sichons polis lyckades sätta upp en vägspärr och gänget greps alla.

De hade varit ansvariga för en stöld på 20,000 XNUMX baht i Jandee-distriktet i Nakorn Sri Thammarat och stal ett strykjärn i Ban Nasan-distriktet i Surat Thani.

De har alla åtalats för snatteri och stöld med hjälp av ett transportmedel och sitter i Donsak-polisens förvar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/