Över ett dussin thailändska lokalbefolkningen anklagar thailändsk kvinna för att ha lurat dem för nära 10 miljoner baht

Pattaya-

En grupp på ett dussintal thailändare gick till Pattayas polis i går för att säga att en av deras pålitliga vänner hade lurat bort dem för 10 miljoner baht.

Piyathida Wongthani, 40, sa att de trodde på sin vän eftersom hon drev ett reseföretag. De investerade i ett Ponzi-program och en försäkrings- och lånebedrägeri.

Det tros vara mer än 20 offer, av vilka några redan har anmälts separat till polisen. Förlusterna är i storleksordningen tio miljoner baht, rapporterade Pattaya Online News.

Polisen sa att de vill prata med Suphaporn Thongwanphen, 51, som har ett polisregister för att anställa illegala guider.

Kredit: Pattaya Online News

Prenumerera
KÄLLADagliga Pattaya-nyheter
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/