Thailändsk man som samlade in 800,000 XNUMX baht på sociala medier för sin njursjukdom köper en lastbil, ny telefon, gör donatorer arga

Chonburi-

En thailändsk man som lider av njursjukdom har bett om ursäkt för att han köpt en lastbil efter att vänliga människor donerat 800,000 XNUMX baht till honom för behandling.

Även om hans uttalanden för att försvara sina handlingar sannolikt inte kommer att göra mycket för att mildra en storm av kritik som riktas mot honom på thailändska sociala medier.

Till exempel sa han att han nekade att ge sin mamma 100,000 XNUMX baht – ja, han gav henne pengarna men det var för att betala av en skuld.

Han förnekade också att han köpt en dyr telefon till sin flickvän – nej, det var för mig sa han förmildrande.

Daily News gick till Laem Ngop, Trat hem för Sorayuth Phuangsa-art, 28, igår efter att sociala medier kritiserat honom för slöseri.

Han genomgick hemdialys när reportrarna kom. Han lider av njursjukdom i steg 5.

Det förklarades att människor hade donerat mer än 800,000 310,000 baht till Sorayuth eller "Phiaw" - nu fanns bara XNUMX XNUMX kvar.

Han gav en väntetid och bad om ursäkt.

Han erkände att han köpte en pick-up men det stod i hans namn, sa han. Inte i sin fars namn som felaktigt föreslogs i sociala medier.

Han hade hyrt en grannes bil för 3,000 XNUMX baht så han bestämde sig för att köpa en till sig själv så att han kunde ta resultatet av sin dialys till ett sjukhus i Chonburi.

Detta sparade pengar, sa han.

Han förnekade också att han hade köpt en telefon till sin flickvän. Han sa att bilder på honom med flickvännen hade lagts ut på sociala medier av någon. De togs för evigheter sedan innan han var sjuk och innan de splittrades.

Nej, sa han, telefonen var till mig. Förlåt för det också.

När det gäller anklagelserna om att han hade gett sin mamma 100,000 XNUMX baht så var det fel. Ja, han hade gett henne pengarna men det var för att betala av en skuld.

"Jag slösade inte bort pengar från donationerna", sa han, "jag använder det klokt".

Han tillade att om han återhämtar sig kan han använda pickupen för att försörja sig.

Prenumerera
KÄLLADaily News
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/