Thailändska prinsessan Ubolratana tillkännager kandidatur till premiärminister i ett aldrig tidigare skådat politiskt drag

Bangkok-

Thailändska prinsessan Ubolratana tillkännagav i morse sin kandidatur som medlem av det Thaksin Shinawatra-anslutna Thai Raksa Chart Party, ett drag med explosiva konsekvenser för nästa månads efterlängtade val.

"Partistyrelsen är överens om att namnet på prinsessan Ubolratana, en utbildad och skicklig person, är det lämpligaste valet (för premiärministern)," sa Thai Raksa Charts partiledare Preechapol Pongpanich till reportrar.

Prinsessan Ubolratana är äldre syster till kung Vajiralongkorn.

Hennes drag följdes inom kort av nyheter om att sittande premiärminister Prayut Chan-o-cha, den thailändska juntachefen som tog makten i kuppen 2014 som störtade Shinawatras syster Yingluck, officiellt har accepterat nomineringen av Phalang Pracharat-partiet.

"Jag går med på att acceptera inbjudan från Phalang Pracharat att nominera mitt namn till parlamentet för att bli utnämnd till premiärminister," sa Prayut, med hänvisning till ett parti som är anslutet till armén.

Thai Raksa Chart, en spin-off av Thaksins Pheu Thai Party-parti – jordskredsvinnare av valet 2011 – skapades först nyligen i ett försök att kringgå regler skapade av junta för att förhindra oppositionen från att ta en avgörande majoritet, en Bangkok Post-berättelse från två dagar sedan förklarar.

 

Prenumerera
KÄLLAKokosnötter, Bangkok post, Associated press
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/