Alkoholkontrollkommittén vill förbjuda alkoholförsäljning för det thailändska nyåret, Songkran, 13 april

Bangkok-

Vill du komma till Thailand och ta din drink under Songkran i år? Dina planer kan behöva ändras den 13 april i år.

Inga alkoholhaltiga drycker kommer att säljas den 13 april, det traditionella thailändska nyåret, om alkoholkontrollkommitténs (ACC) förslag godkänns.

ACC antog idag en resolution om att förbjuda försäljning av alkoholhaltiga drycker på den nationella helgdagen, men den måste få grönt ljus från den alkoholpolitiska kommittén innan den träder i kraft.

"Vi kommer att presentera det för alkoholpolitiska kommittén nästa månad", sa ACC:s vice ordförande Dr. Sukhum Karnchanapimai, som också är ständig sekreterare för folkhälsan, efter mötet.

Han sa att ACC antog en resolution eftersom statistik visar att antalet trafikolyckor är högst den här dagen varje år.

Den 13 april markerar det traditionella thailändska nyåret och är en del av långa Songkran-semester när miljontals människor åker ut på vägarna för hemprovinssbesök eller semester. Revelers firade ofta Songkran med alkohol.

I Thailand är rattfylleri en viktig orsak till trafikolyckor.

"Rekord visar att mellan 50 och 60 procent av de vuxna sätter sig bakom ratten även efter att ha druckit. Andelen är ännu högre bland dem som är yngre än 20 år, säger Sukhum.

Han sade att ACC hade drivit på för alkoholförbudet för att förhindra människor från faran med rattfylleri.

"Även om vi inte kör rattfylleri finns det en risk för olyckor om andra rattfyller", sa han.

Han sa att förbudet mot försäljning av alkohol under fem viktiga religiösa högtider visar sig vara effektivt för att minska trafikolyckor. Dessa dagar är Makha Bucha-dagen, Visakha Bucha-dagen, Asharnha Bucha-dagen, den buddhistiska fastandagen och slutet av den buddhistiska fastan.
"Den senaste resolutionen … gäller endast den 13 april 2019. Men om utvärderingen visar goda resultat kommer vi att föreslå förbudet mot försäljning av alkohol den 13 april varje år”, sa Sukhum.

Åtgärden har mestadels blandat sig med negativt mottagande hittills på sociala medier, med oro för att förbudet kommer att påverka turismen eftersom Songkran-veckan tenderar att vara en av årets mest hektiska veckor för turist- och underhållningsbranschen, särskilt barbranschen.

Om åtgärden träder i kraft kommer försäljning av alkohol att förbjudas i hela landet den 13 april. Detta kommer också att innebära att barer, nattliv och gogos kommer att behöva stänga på vad som traditionellt är en av de mest hektiska dagarna på året för dem.

Kreditera The Nation med ytterligare text från oss.

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/