Para powerlifting World Cup kommer att hållas i Thailand för första gången

Para styrkelyft fortsätter att nå nya regioner eftersom Thailand har utnämnts som värdland för ett World Para Powerlifting World Cup för första gången, med staden Pattaya som arrangerar tävlingen mellan 23 och 28 november.

Det kommer att vara årets femte och sista världsmästerskap, samt ett av de sista internationella evenemangen innan världens bästa styrkelyftare vänder sig till de paralympiska spelen i Tokyo 2020, som kommer att äga rum 25 augusti-6 september.

Lima, Peru, kommer också att vara värd för ett världscup för första gången mellan 3 och 5 maj. Tävlingen kommer också att fungera som testevenemang för Parapan American Games, som kommer att hållas 23 augusti-1 september.

Det första VM 2019 ägde rum i Dubai, Förenade Arabemiraten, tidigare i februari. Ukrainska Mariana Shevchuk var den enastående atleten när hon lyfte 131 kg i sitt tredje försök och slog sitt eget världsrekord (130.5 kg) på väg att vinna damernas guld på upp till 55 kg.

Eger, Ungern, är värd för nästa världsmästerskap mellan 25 och 28 april.

Tokyo kommer även att stå värd för ett världsmästerskap den här säsongen den 26 och 27 september. Världscupen kommer att fungera som ett testevenemang för paralympiska spelen i Tokyo 2020.

Årets största tävling blir världsmästerskapen i Astana, Kazakstan, 13-19 juli.

Världens starkaste paralympier förväntas tävla i Astana som den iranska legenden Siamand Rahman, den nigerianska regerande paralympiska guldmedaljören Lucy Ejike och Egyptens trefaldige paralympiska mästare Sherif Osman.

VM-kalendern 2019:
 10:e Fazza 2019 World Cup (8-12 februari)
 Eger 2019 World Cup (25-28 april)
 Lima 2019 World Cup (Parapan American Games Test Event) (3-5 maj)
 Tokyo 2019 World Cup (Tokyo PG Test Event) (26-27 september)
 Pattaya VM 2019 (23-28 november)

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/