Amerikanska Cobra Gold-soldater tränar i djungelöverlevnad från thailändska soldater, dricker ormblod, äter skorpioner, geckos, maskar

Thailand och USA var värdar för öppningsceremonin för den årliga militärövningen Cobra Gold, den största aktiviteten i sitt slag i Asien-Stillahavsområdet med 29 länder som deltog som deltagare eller observatörer.

Det finns tre huvudkomponenter i övningen, som avslutas den 22 februari: militär fältträning, humanitärt bistånd och katastrofhjälpsutbildning. Dess mål inkluderar

"förbättra sjöfartssäkerheten, förebygga och mildra nya sjukdomshot och svara på storskaliga naturkatastrofer", heter det i ett amerikanskt uttalande.

Amerikanska marinsoldater och andra internationella trupper ställde upp på tisdagen för att delta i det årliga evenemangets tradition att dricka blod från halshuggna kobror, som tros innehålla hälsofördelar för människor som är modiga nog att konsumera det.

"Vi har den potentialen att vara åtskilda, särskilt i djungeln som är så här tjock och att kunna försörja oss själva är avgörande, så ja, det är mycket fördelaktigt och nödvändigt," sa en amerikansk marinsoldat som identifierades som sergeant Griffin till Reuters.

Sju nationer förutom Thailand och USA är aktiva deltagare: Singapore, Japan, Kina, Indien, Indonesien, Malaysia och Sydkorea. Omkring 4,500 XNUMX amerikansk personal, till lands och till sjöss, deltar.

Här är ett fantastiskt galleri med soldaterna som njuter av en gratis måltid:

Prenumerera
KÄLLAReuters, Associated Press, Independent
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/