Stadens tjänstemän påbörjar stickprovskontroller för att upprätthålla tuffa nya regler mot rökning

PATTAYA:–Pattaya har påbörjat dagliga stickprovskontroller runt offentliga byggnader, restauranger och andra offentliga platser för att genomdriva ändringar av Thailands antiröklagar som trädde i kraft den 3 februari.

Buppa Songsakulchai från folkhälsoavdelningens konsumentskyddskontor, sa att stadshusets föreskrifter kontrollerar skolor, offentliga parker, stränder och andra platser för att säkerställa att rökare står minst fem meter från förbjudna områden.

Tillkännagivandet i november, ändringarna av 2017 års tobakskontrolllag och ett direktiv från 2018 från folkhälsoministeriet utökar rökfria zoner i och runt statliga myndigheter och statliga företag till fem meter.

De som fångas när de lyser upp i förbjudna utrymmen får böter på upp till 5,000 XNUMX baht. Varningar kommer att ges först.

Användare av sociala medier har uppgett att de har sett utförliga kontroller utförda i pratamnakbacken och Jomtien. Användare har dock också klagat på att de har sett lite eller ingen verkställighet i barområdena på Walking Street och Central Pattaya.

Tjänstemän uppgav att kontrollerna kommer att fortsätta, inklusive varningar för företag som tillåter kunder att röka.

De nya röklagarna innebär i huvudsak att rökning var som helst i de hårt begränsade bardistrikten i stan, inom eller utanför, är olagligt.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/