Thailands totala turistankomster i januari ökar med nästan 5 % från år till år, kinesiska besökare ökar med 10 %

[BANGKOK] Thailand såg en ökning med 4.91 procent av turistankomsterna i januari jämfört med föregående år, efter en ökning med 7.7 procent i december, sade turistministeriet på fredagen.

De 3.72 miljoner turisterna spenderade 196 miljarder baht (8.46 miljarder dollar) i januari, en ökning med 2.4 procent från ett år tidigare.

Besökare från Kina, Thailands största turistkälla, ökade med 10.29 procent i januari från ett år tidigare.

Utländska turistintäkter står för cirka 12 procent av Thailands bruttonationalprodukt.

Thailand har fokuserat på att återta den kinesiska turistmarknaden år efter år efter att flera incidenter, inklusive en båt som sjönk som dödade många turister, skadade mängden kinesiska besökare som kom till Thailand. Ökningen av turister år för år är verkligen goda nyheter för Thailand efter att tjänstemän fokuserat på att återvinna kinesiska turisters förtroende och välkomna dem tillbaka till landet.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/