Holländsk flykting på 5 års översta vistelse arresterad i Chon Buri för påstådd människohandel

Från Nationen:

En 68-årig man från Nederländerna, efterlyst för gränsöverskridande människohandelsbrott och som hade legat lågt i Thailand under det senaste decenniet, har gripits i Chon Buri-provinsen, sa immigrationsbyråns chef Pol Lt-General Surachet Hakpal till en presskonferens på tisdag.

Den misstänkte Jacob Jan Schipper, efterlyst i sitt hemland anklagad för människohandel, tvångsprostitution och människosmuggling, samt skatteflykt och lämnande av falska uppgifter i skattebetalningar från januari 1997 till mars 2000, greps på söndagen i en bostadsrätt i Soi Na Chomthien 24 i Sattahip-distriktet.

Polisen beslagtog också kontanter i olika valutor – 1.5 miljoner Bt, 13,800 490,000 € (8,030 250,000 Bt) och 579,237 XNUMX USD (cirka XNUMX XNUMX Bt) – och bankkonton som innehöll totalt XNUMX XNUMX €.

Gripandet härrörde från en begäran från Interpol om att hjälpa till att gripa Schipper, som påstås ha konspirerat med medbrottslingar för att hota och tvinga 11 kvinnor till prostitution, för att smuggla brasilianska kvinnor från Nederländerna till ett annat land för kötthandel och för att arrangera smuggling av fem andra kvinnor till Nederländerna för dåligt förvärvade vinster, sade Surachet.

Holländaren har initialt åtalats för att ha stannat kvar på sitt visum i nästan fem år, medan polisen också har bett Anti-penningtvättskontoret att spåra den misstänktes transaktioner i syfte att beslagta fler av hans påstådda illa tillvaratagna tillgångar, tillade immigrationschefen.

Prenumerera
KÄLLANationen/Thailands visum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/