Tour Bus med 23 kinesiska turister sätter i brand när de kör på motorväg, snabb respons från föraren och en barmhärtig samarit resulterar i inga skador

Pattaya-
Klockan 730 i kväll fattade en turnébuss med 23 kinesiska turister i brand när de färdades på motorvägen nära Ocean Marina Yacht Club.

En annan förare, en 30-årig thailändsk man, som befann sig bakom bussen märkte branden och fångade busschaufförens uppmärksamhet genom att fortsätta att hålla signalhornet och köra bredvid bussen tills bussen stannade.

Busschauffören och den barmhärtige samariten hjälpte till att få turisterna i säkerhet då brandmän och räddningspersonal tillkallades.

På grund av den barmhärtige samaritens snabba arbete och föraren som reagerade snabbt, skadades inte en enda person.


Turisterna som var omskakade men i säkerhet plockades upp av en annan resebuss från samma företag och polisen utreder orsaken till händelsen. Bolaget, som drivs av Scania och ATS Travel, kommer också att göra en egen utredning som de har uppgett för pressen.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/