Go-Jek motorcykeldelningstjänst lanseras i Thailand som GET Taxi

Den indonesiska appen Go-Jek lanserade officiellt sin verksamhet i Thailand på onsdagen som en del av sin expansion till Sydostasien.

Under varumärket GET samarbetar Go-Jek med ett Thailand-baserat team som leds av VD Pinya Nittayakasetwat. Flytten liknar Go-Jeks expansion till Vietnam förra året med Go-Viet, dess första närvaro utanför Indonesien.

"Vi var imponerade av hur Go-Jek påverkade livet för indonesiska människor, så vi vill få samma effekt till Thailand," sa Pinya till pressen under GET:s lansering i Bangkok.

Han sa att Go-Jek stödde GET:s finansiering och teknologi, samtidigt som hans företag tillhandahöll den lokala kunskapen som var nödvändig för tillväxt. Han vägrade dock att gå in på hur mycket Go-Jek hade investerat i GET.

Grundare och VD för Go-Jek Nadiem Makarim sa att expansionen till Thailand var en stor möjlighet för den indonesiska tjänsten, eftersom båda länderna delade liknande egenskaper.

"Thaimännen använder motorcyklar för att ta sig runt precis som vi gör i Indonesien," sa han. "Vi delar också en liknande passion för mat, så vi tror att [expansion till] Thailand är en fantastisk möjlighet för oss."

För närvarande tillhandahåller den thailändska appen tre tjänster till sina kunder: motorcykeltaxi, matleverans och snabbbudstjänster. Den har också genomfört 2 miljoner transaktioner och har 10,000 41 licensierade förare i XNUMX distrikt i Bangkok.

Pinya tillade att appen skulle tillhandahålla ett betalningssystem som heter GET pay, vilket skulle möjliggöra kontantlösa transaktioner "mycket snart".

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/