Nästan 500 arresterades under operation röntgen i torsdags efter landsomfattande räder.

Mer än 400 utlänningar och 79 thailändare, som påstås vara inblandade i invandringsbrott, greps på torsdagen efter räder över hela Thailand.

Immigrationspolisbyråns biträdande chef Pol Maj-General Itthipol Itthisarnronnachai berättade på en presskonferens i Bangkok på fredagen att thailändska myndigheter genomförde samtidiga sökningar på 227 platser.

Av de 417 utlänningar som arresterades – mestadels från Myanmar, Laos och Kambodja – åtalades 248 för "olaglig inresa till Thailand", medan 16 andra från Kambodja, Laos och Indien anklagades för "visum för längre vistelse". Ytterligare 153 anklagades för överträdelse av det kungliga dekretet om förvaltning av migrantanställning eller andra relaterade anklagelser om invandring.

Omkring 79 thailändare, som påstås hyste papperslösa utlänningar eller underlåtit att meddela myndigheterna om utlänningar som vistades i deras lokaler inom 24 timmar, arresterades också, sade han.

Detta var den 45:e immigrationsåtgärden, vilket ledde till att det totala antalet platser som söktes till mer än 6,000 7,910 i hela landet, där totalt XNUMX XNUMX brottslingar arresterades.

Samtidigt arresterade immigrationspolisen och relaterade tjänstemän fyra kinesiska män på torsdagen som påstås ha arbetat på ett oljefältsserviceföretag i tambon Bo Rang i Phetchabuns Wichien Buri-distrikt utan arbetstillstånd.

De fyra kinesiska medborgarna identifierades som Jiang Yongbao, 45, Wang Kupeng, 35, Gao Liming, 30 och Gao Zhidong, 36.

Källa: Nationen

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/