Thailand fördubblar antalet vaping-tillämpningar, genomför räder och påminner turister om att det är olagligt

Bangkok-

Medan en ny lobbygrupp för vaping och e-cigaretter fortsätter att pressa regeringen för en översyn av lagar om vaping och e-cigarettprodukter, skär polisen upp fler tillslag mot försäljningen av produkter relaterade till vaping.

Sexton thailändare och två burmesiska män har gripits i Bangkok för att ha sålt e-cigarettenheter, nikotinladdare och baraku (vattenpipa) tobaksrökningsprodukter.

Pol Generallöjtnant Surachate Hakparn, i sin egenskap av biträdande chef för Action Taskforce for Information Technology Crime Suppression, berättade för reportrar att arresteringarna gjordes på flera nattmarknader i natt, den 3 mars 2019.

21 butiker befanns sälja de illegala e-cigarettenheterna och shishapiporna och 18 personer greps.

Polisen beslagtog 81 e-cigarettenheter, 1,127 777 flaskor med e-cigarettkemikalier och XNUMX shisha och andra olagliga föremål.

Operationen följde på en räd på Klong Thom-marknaden den 28 februari där tre thailändare och två lao arresterades för att ha sålt samma typ av utrustning.

Thailändska tjänstemän påminde både turister och lokalbefolkning om att detta fortfarande strider mot lagen och att böter och verkställighet kan bli mycket, mycket höga.

Räderna tros av användare av sociala medier ha utförts på grund av den internationella pressen orsakad av en fransk kvinna som klagade på påståenden om att ha blivit utvisad efter att ha vägrat att betala vad hon kallade en muta på 40,000 XNUMX baht för att ha blivit ertappad i Thailand. Thailändsk polis säger att kvinnan hade fel och flera tecken och lagar samt ambassadvarningar säger att vaping är emot lagen och att påstående om okunnighet om lagen inte är en ursäkt.

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/