Biträdande borgmästare kräver avlägsnande av herrelösa hundar från Jomtien Beach, Soi Dog Foundation ger officiellt svar

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation, baserad i Phuket, släppt på grund av att vice borgmästaren förra veckan tillkännagav att staden ville ta bort alla herrelösa hundar från Jomtien Beach-området och placera dem i skydd. Detta har lagts upp med stiftelsens tillstånd. Synpunkterna i är deras:

PHUKET, Thailand, 13 mars 2019: Den stora välgörenhetsorganisationen för djurskydd, Soi Dog Foundation (Soi Dog), har uppmanat Pattayas biträdande borgmästare, Manote Nongyai, att upphäva en order han har utfärdat att samla ihop herrelösa hundar längs med semesterstadens Jomtien Beach, och kasta hundarna i det lokala pundet.

Phuket-baserade Soi Dog hävdar att beslagtagande av hundar inte bara dömer djuren till ett ofta grymt livstidsstraff bakom tråd utan också är helt enkelt inte effektivt på lång sikt.
Soi Dogs grundare John Dalley sa idag, "Vi är överens om att hundar som är en fara för människor, särskilt för barn, bör avlägsnas.

"Vi håller också med vice borgmästaren om att sterilisering och vaccination av gatuhundar är ett utmärkt tillvägagångssätt, och för detta ändamål finansierar Soi Dog för närvarande steriliseringen av 200 honhundar i månaden i Pattaya med över 1500 nu steriliserade.

”Men att beslagta hundar fungerar inte. Även om det kan tyckas att en samlad sammanfattning resulterar i "gator rensade, jobbet är gjort", är det en felaktig uppfattning.
"Det är omöjligt att samla ihop varenda hund i ett givet område. De som inte fångas, tillsammans med hundar från gator som omger det område som roundupen riktar mot, kommer snabbt att återkolonisera de tomma gatorna längs stranden.

"Utan konkurrens om matkällor (mest soptunnor), kommer de att växa snabbt. Inom ett år eller så kommer antalet gatuhundar längs Jomtien Beach att vara tillbaka där det var innan roundupen.”

Samtidigt, påpekade Mr. Dalley, kommer kommunen att behöva mata och ta hand om de hundratals hundar som samlades och som kommer att fortsätta leva i pundet, potentiellt i flera år.

"Har kommunen en budget avsatt för detta?" han frågade.

"Eller kommer vi att se samma situation som vi har sett alltför ofta tidigare, där bristande finansiering för hundpund leder till att hundar blir undernärda eller lider och dör för att det inte finns pengar till mediciner eller veterinärbehandling?"

Soi Dog har länge hävdat att den enda lösningen för att minska antalet gatuhundar är proceduren känd som Catch Neuter, Vaccinate and Release (CNVR), där hundarna fångas in, steriliseras och vaccineras, och sedan – den viktiga punkten – släpps tillbaka till hunden. område de kom ifrån, där de hindrar andra hundar från att flytta in på deras revir, samtidigt som de gradvis dör av av ålderdom eller andra naturliga orsaker.

"Vi har visat i Phuket att det här fungerar," sa Mr. Dalley. ”När vi började, för ungefär 15 år sedan, fanns det uppskattningsvis 80,000 7,000 gatuhundar på ön. Nu finns det cirka XNUMX XNUMX, och de är friska och nästan alltid vänliga.”

Han pekade också på en annan aspekt av lösningen, som skulle ligga i Pattayas kommuns intresse och vara inom dess kapacitet: bättre sophantering.

"Det faktum att tjänstemän ser ett problem med för många hundar säger mig att sopor inte hanteras effektivt. Gatuhundar upprätthålls nästan helt av sopor. Om de inte kan hitta mat kommer de att gå någon annanstans. Inget skräp, inga gatuhundar. Jobbet är gjort."

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/