Den thailändska polisen säger att fru till Jordanian National som drunknade sin son i Bali Hai Bay inte var inblandad

PATTAYA – En jordansk man står anklagad för att ha mördat sitt eget litet barn genom att spänna fast honom i en barnvagn och dumpa honom i bukten utanför Pattaya, sade polisen denna vecka. Vi har tidigare rapporterat om detta på våra sociala medier eftersom det blev de senaste nyheterna i tisdags.

Wael Zureikat, 52, greps på Suvarnabhumi internationella flygplats när han försökte lämna landet timmar efter att hans 18 månader gamla son hittades död på måndagskvällen, enligt immigrationschefen generallöjtnant Surachate Hakparn.

Pojkens kropp hittades av en lokal fartbåtskapten. Pojken var fortfarande fastspänd vid vagnen och flöt i vattnet nära Bali Hai Pier i Pattaya. Enligt polisen hade han varit död i minst två dagar. Fiskaren uppgav att han först trodde att pojken var en docka tills han kom närmare och såg den hemska sanningen.

Överste Apichai Krobphec, Pattayas polischef, sa att Zureikat erkände att han dödat sin son sent på fredagskvällen genom att skjuta bort barnvagnen från piren. En re-enactment utfördes sent på tisdagsmorgonen av polisen med Mr. Zureikat efter att han till fullo erkände mordet.

Surachate sa att Zureikat ville hämnas mot sin 24-åriga fru efter att de hamnat i ett våldsamt slagsmål om sin ekonomiska situation när de var på semester där och för att han inte ville ha barn från början. Han har åtalats för mord. Herr Zureikat sa i en intervju på Pattayas polisstation att vi publicerade på våra sociala medier att han kände att han var offret och att han inte hade någon ånger för sina handlingar. Han uppgav att han aldrig ville ha barn och att han var stressad över att vara pappa.

Surachate sa att hustrun, som inte har identifierats, fortfarande var i chock efter att ha fått veta om sin sons död och fortfarande inte kunde göra ett uttalande. Hon är för närvarande under sjukvård på ett lokalt sjukhus, tillade han och sörjer.

Surachate, känd som Big Joke i Thailand, sade också att Mr. Zureikat kommer att möta den fulla kraften av thailändsk lag och att de thailändska domstolarna skulle avgöra hans öde.

Fallet har orsakat chock och upprördhet på sociala medier, med många användare som hoppas att Mr. Zureikat kommer att dömas till dödsstraff för sina handlingar.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLARak Siam, Nation, Thai Visa, The Pattaya News
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/