Mini Van-föraren lämnar tillbaka tusentals baht i väska till turisten

En japansk turist filmades och gav sin uppriktiga uppskattning till  en skåpbilsförare, Department of Land Transport (DLT) och Pattaya Tourist Police.

Ryochi Mihashi, 46, hade tagit en minibuss från busstationen i Rayong till södra Pattaya.

Men han lämnade sin väska i skåpbilen – den innehöll 4,100 440 baht, 56,000 US-dollar, XNUMX XNUMX yen, en telefon, en anteckningsbok och andra föremål.

Timmens hjälte var föraren Somchai Bunsiri som lämnade in väskan i DLT på söndagen.

Med hjälp från den japanska ambassaden spårades DLT och polisen Mihashi-san.

En video visade att han säkerställde att allt var på plats – det VAR ner till den allra sista baht.

När en leende överstelöjtnant Piyapong Ensarn, chef för Pattayas turistpolis, tittade på bekräftade den förtjusta japanska turisten att allt var i sin ordning.

Sedan sa han på bruten engelska ett "mycket, mycket tack" till föraren, DLT och polisen.

Allt är bra.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/