Pattaya-polisen fångar tjuven som tog kontanter och tillhörigheter från pakistansk turists rum

Pattaya-

Klockan 09:00 i morse, den 21 mars 2019, arresterade polisen i Pattaya stad Piyaphat Khaobutdee, 23 år gammal, som anklagades för att ha stulit från en pakistansk turist till ett belopp av 3,000 XNUMX baht kontanter från sitt rum tidigt på morgonen kl. samma dag.

Runt 2 i morse närmade Kumar Ashook, 00 år gammal, från Pakistan polisbåset på Walking Street med ett klagomål.

Mr Ashook sa att han tog med Khaobutdee till sitt rum när hon närmade sig honom på vägen och sa att hon behövde en plats att sova. Mr Ashook, som sa att han gick med på att ge henne en plats att vila på av sitt hjärtas vänlighet, tog henne tillbaka till sitt rum. Han fortsatte med att ta henne till Wiz Hotel, Soi Thap Phraya 8, och gick efter en promenad på Walking Street.

Mr Ashook fann då att kontanterna som förvarades i byxfickan hade gått förlorade för 3,000 XNUMX baht. Han sa till polisen att det förväntades att den här unga kvinnan tog den. Polisen bjöd då in honom att utreda och väcka åtal, vilket han accepterade.

Polisen lyckades snabbt hitta Khaobutdee eftersom receptionen på hotellet hade tagit en kopia av hennes ID. Hon erkände att hon tagit pengarna från turisternas byxficka och kommer att ställas inför ytterligare anklagelser om stöld enligt thailändsk lag.

Ashook var mycket nöjd med polisens snabba agerande och berömde dem för att de snabbt fångat brottslingen.

Pattayapolisen, ledd av den nya polischefen, gav Ashook blommor och bad å stadens vägnar om ursäkt för den dåliga upplevelsen.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/