Nationellt val är på söndag, alkoholförbud gäller

PATTAYA:–De första nationella valen sedan 2014 äger rum på söndag, varefter en ny lagstiftande församling kommer att bildas och en ny premiärminister kommer att utses. Det kommer att finnas ett stort deltagande av brottsbekämpande myndigheter för att se till att valen går smidigt och för att stoppa eventuellt våld.

För att säkerställa säkra och smidiga val kommer lagen som förbjuder försäljning och distribution av alkoholhaltiga drycker att gälla. Det betyder att barerna enligt lag måste vara stängda senast kl. 6 (00) lördag kväll den 1800 mars och förbli stängda tills valet förklaras avslutat söndagen den 23 mars.

Regeln om alkoholförbud gäller för alla nöjesområden, inklusive restauranger, även om restauranger kan hålla öppet om de inte säljer alkohol. Det är också förbjudet att ge bort gratis alkoholdrycker, även på privata fester.

Pattaya-polisen har sagt till Pattaya News att de kommer att träda i kraft i helgen för att se till att lagen hålls, oavsett om en person är röstberättigad eller inte.

Kommunernas vallagar (år) 2482, ändrad 2523, sektion 12CH säger: "från och med kl. 18 dagen före valet fram till slutet av valdagen är det förbjudet för någon att sälja, distribuera, ge bort alkohol eller ha fester eller sociala tillställningar som har alkohol serverad" Avsnitt 00 säger: "Den som bryter mot denna lag är föremål för böter på högst 76 10,000 baht eller fängelse på högst 1 år eller båda."

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/