Thai trafikpolis granskar ändrade straff för körförseelser, passagerare kan eventuellt också hållas ansvariga

Bangkok-

Trafikpolisen diskuterar med andra myndigheter ändringar av straffen för rattfylleri och återfallsförbrytare på thailändska vägar.

Det finns krav på hårdare straff i linje med den japanska modellen som straffar både rattfylleristen och alla passagerare som "medverkat till brottet", säger generalmajor Ekkarak Limsangkatt, ledamot i kommittén som granskar trafiklagstiftningen. Detta skulle innebära att om ett fordon kördes och föraren testade positivt för att vara berusad, skulle alla passagerare i fordonet hållas ansvariga.

Ekkarak talade efter ett möte tidigare i går på Royal Thai Police högkvarter i Bangkok.

Bland de förslag som diskuterades var utfärdande av trafikbiljetter och hårdare straff för återfallsförbrytare baserat på bevis som samlats in av Police Ticket Management (PTM) under de senaste tre åren.

PTM samlar information om trafikförseelser och ger rekommendationer som förbättrar trafiksäkerhetsåtgärder.

Gårdagens möte, som leddes av generallöjtnant Roy Inghapairoj, assistent till rikspolischefen, fick veta att 11.7 miljoner trafikbiljetter hade utfärdats under 2018, en ökning med 39 procent jämfört med 8.6 miljoner året innan.

Bland de som fick böter fanns föraren av en lastbil som fick inte mindre än 144 biljetter under ett enda år, för att upprepade gånger ha kört fort och inte hållit sig i det långsamma körfältet reserverat för lastbilar. Han fångades av trafikkameror.

Sammanlagt 1,507 XNUMX rattfyllerister greps under de senaste fyra åren, berättades mötet.

Ekkarak sa att resultaten visade att förare inte var tillräckligt rädda för lagen och konsekvenserna av att bryta den. Han sa att en rättslig ändring av 1979 års landtrafiklag, som snart borde träda i kraft, skulle införa ett poängsystem för att avskräcka bilister från att besegra sig igen.

Han sa att ett sådant poängsystem inte skulle ha fungerat tidigare eftersom alla körkort var pappersbaserade, vilket betyder att polisen och avdelningen för landtransport inte kunde samarbeta för att fånga förövare.

"Denna nya lag kommer att kräva att de två byråerna länkar samman databaser och onlineinformation så att körkortssystemet implementeras effektivt och praktiskt", sa han.

Mötet hörde också ett förslag om att bilister med flera biljetter ska få betala av dem i en klumpsumma för en rabatt, för att rensa eftersläpningen av obetalda biljetter,

Ekkarak sa dock att poliser inte kunde fatta det beslutet själva så förslaget skulle behöva diskuteras av deras överordnade och regeringen.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLANationen
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/