Immigration som föreslår mycket hårdare straff för att inte rapportera utlänningar som bor på egendom, kommer att kräva biljetter tur och retur

TNA rapporterade att Thai Immigration föreslår mycket hårdare straff för att inte rapportera utlänningar som vistas på adresser i Thailand.

Lagar som går tillbaka till 1979 är inte tillräckliga i modern tid, särskilt när det gäller att rapportera utlänningars vistelseort. De anses vara för milda.

Nya straff kommer att innebära böter på 10,000 XNUMX baht.

Påföljderna kommer att bli ännu hårdare för hotell och andra anläggningar som hyser migranter för ekonomisk vinning eller vinst med fängelsestraff på upp till 5 år och böter på 100,000 XNUMX baht för att inte rapportera.

Detta verkar handla om att inte rapportera närvaron av arbetare.

Pol Col Pongnakhorn Nakornsantiphap som leder en kommitté som rekommenderar förändringar sa att Lt-Gen Surachate ville föra Thailand i linje med andra länders regler.

Dessutom utlovas hårdare straff för flygbolag och individer som tillåter individer att gå ombord på flygplan och resa in i Thailand utan vidarebiljetter – han hänvisade till fallet med den saudiska kvinnan som flydde sitt land på grund av ett tvångsäktenskap. Detta skulle innebära att enkelbiljett i praktiken skulle förbjudas.

Utskottet har arbetat med elva huvudförändringar av immigrationsregler och påföljder sedan januari.

Andra ändringar inkluderar frimärkena som kommer att användas av immigration. En ny flaggformad design är på väg.

I en relaterad berättelse sa Lt-Gen Surachate själv att en ministerkommitté kommer att diskutera förslagen denna vecka med genomförande som förväntas efter Songkran den 22 april.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLATNA, thailändskt visum
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/