Pattayas stadstjänstemän bildar en plan för att återställa segelmonumentet till Hans Majestät Rama IX på Beach Road

Pattaya-
I eftermiddags besökte Pattayas stadstjänstemän inklusive tjänstemän från konstavdelningen, utbildningsdepartementet, en vice borgmästare och stadens mekanikkontor runt minnesmärket i centrum av Beach Road tillägnat hans majestät kung Rama IX.

Detta minnesmärke, som framhäver Hans Majestäts kärlek till segling och vinnande deltagande i segelbåtstävlingen i spelen den 16 december 1967 på Pattaya Beach, har eroderats och är i ett förfallet tillstånd, vilket orsakar oro från lokalbefolkningen och turister. Datumet den 16 december är nu inskrivet som Thailands nationella idrottsdag för att hedra detta tillfälle.

Tjänstemännen sa att de kommer att sätta ihop en plan för att återställa minnesmärket till en ny stat och se till att det visar respekt för Hans Majestät och hedrar hans arv och kärlek till segling.

Den slutliga planen kommer att skickas till Kungliga Slottskansliet för godkännande.

Om du vill läsa mer om minnesmärket och Hans Majestät Kungens passion för segling, här är en bra artikel från Pattaya Mail av Peter Cummins.

Kung Bhumibol Adulyadej The Legendary Royal Sailor (Del 1)

Redaktörens notering: Alla negativa kommentarer angående kungafamiljen kommer att tas bort och användaren blockeras från sidan enligt thailändsk lag. Tack.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/