Sydafrikansk misstänkt efterlyst för påstådd mord på thailändsk affärskvinna som greps i Kanada

 

En sydafrikansk man – som påstås ha dödat en thailändsk smyckesaffärskvinna på ett hotell i Bangkok i söndags innan han flydde till Hongkong – har tillfångatagits i den kanadensiska staden Vancouver, sade immigrationsbyråns kommissarie Pol Lt-General Surachate Hakparn på tisdagen.

 

Polisen har redan ansökt om utlämning av Mzwakhe Memela, 38, till Thailand, en process som skulle ta två till tre veckor att slutföra, sade han.

Surachate krediterade gripandet av den misstänkte inom 48 timmar efter att offrets kropp upptäcktes till samarbetet mellan världens polisstyrkor, "som också såg dem närvara vid Thai Immigration Bureaus "kaffeprat" en gång i månaden".

På måndagen samordnade thailändsk polis – när han fick reda på att Memela hade flytt till Hongkong – med Interpol och Hongkongs polis i ett försök att lokalisera honom.

Memela anklagas för att ha dödat affärskvinnan Susama Ruenrit, 35, från Kanchanaburi, när han sågs i säkerhetskamerafilmer lämna hennes hotellrum på söndagsmorgonen.

Hennes livlösa kropp – efter att ha drabbats av trubbigt trauma i huvudet – hittades senare vid lunchtid på söndagen av hotellpersonalen i rummet på sjätte våningen på ett hotell på Soi Lat Phrao 130.

Även om motivet till mordet och den misstänktes relation till offret fortfarande är under utredning, misstänker polisen att Memela gick för att göra en affär med smycken, men när förhandlingarna gick fel slog han och dödade henne.

Samtidigt står Susamas sorgdrabbade föräldrar och släktingar värd för en begravning för sin dotter på Wat Thewasangkharam i Mueang Kanchanaburi, inför hennes kremeringsrit på torsdag.

Offrets pappa, Prapreut Ruenrit, 63, mindes att Susama hade lämnat hemmet på lördagskvällen för att leverera ett dyrt smycke till en kund som hon troligen skulle träffa på hotellet.

Han blev dock chockad över att bli kontaktad av polisen i söndags och upptäcka att hon hade dödats, enligt uppgift av en afrikansk man, som hotellpersonalen sa brukade bo på hotellet ibland också.

Prapreut sa att Susama var gift med en nigerian, som hon hade tre barn med – sexåriga tvillingar och en fyraårig pojke.

Hennes man och deras yngsta son är för närvarande i Nigeria, tillade han.

Eftersom familjeföretaget handlar med ädelstenar och tillverkar prydnadsföremål på beställning, sa han att han misstänkte att den afrikanske misstänkte för mordet, som han antog vara kunden, hade beställt många bitar innan han fick Susamas förtroende.

Han visste dock inte vad som hade gått så fel att det uppenbarligen lett till att hans dotter mördades.

Fadern sa också att Susamas värdesaker värda 700,000 200,000 Bt, inklusive guldhalsband och kontanter till ett värde av mer än XNUMX XNUMX Bt, saknades från platsen för attacken.

Källa: Nationen

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/