Brittiska Lance Whitmore, tidigare lokal i Pattaya, dömd till 50 års fängelse för narkotikaanklagelser i Thailand för att skickas tillbaka till Storbritannien

Bangkok-

En brittisk man som dömdes till 50 års fängelse i Thailand för ecstasyinnehav kommer att överföras till Storbritannien för att avtjäna resten av sitt straff.

Lance Whitmore, ursprungligen från Bromsgrove, England, var 27 när han dömdes till 50 års fängelse efter att ha blivit ertappad med 200 ecstasy-piller i Pattaya 2014. Han hade varit bosatt i Pattaya i flera år före denna incident.

Den tidigare soldaten Whitmore hade arbetat för Petroleum Oil Services när han greps på parkeringen till en stormarknad i Pattaya när han försökte sälja pillren till en brittisk man som visade sig vara en informatör för den lokala polisen.

Han greps tillsammans med australiensaren Jake Mastronianni, en populär lokal DJ känd som Badmouth, som uppträdde på toppdiskotek och gogos.

Ytterligare 60 piller hittades när polisen slog till mot Mastroniannis lägenhet i Pattaya.

På den tiden var detta en toppnyhet i Pattaya eftersom båda var välkända unga lokala expats och ofta postade foton av att leva det höga livet.

Vid rättegången erkände Whitmore sig skyldig till att ha distribuerat ecstasy och överfördes till det ökända Klong Prem-fängelset för att avtjäna sitt straff.

Mastronianni fick ett hårdare straff efter att ha erkänt sig oskyldig efter råd från hans juridiska team.

Men efter att ha avtjänat mer än fyra år i fängelse i Thailand, är det nu underförstått att Lance snart kommer att flyttas tillbaka till Storbritannien för att avtjäna resten av sitt straff.

När Lances ansökan om överföring är klar kommer det att ge grönt ljus för honom att överföras tillbaka till Storbritannien enligt International Transfer of Prisoners Scheme.

Lance kan dock fortfarande krävas för att avtjäna upp till 21 år i fängelse, även om hans juridiska team tidigare har indikerat att han kan släppas på mindre än 10 år, och att han bara kan ha några år kvar att avtjäna under bättre förhållanden.

Jake Mastronianni sitter kvar i thailändska fängelset dömd till två livstids fängelser.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/