Thailändska tjänstemän hittade 15 japanska medborgare i Chonburi i påstådd callcenterbedrägeri, inga arbetstillstånd

Pattaya-

Strax efter midnatt i morse, den 30 mars 2019, ledde "Big Joke" Surachate Hakparn personligen en räd mot ett callcenter för japanska medborgare i Chonburi i Siam Royal Village med en husrannsakningsorder från Pattaya District Court.

De japanska medborgarna hade hyrt ett hus för 65,000 XNUMX baht av fru Weena Supawarangkun.

Surachate uppgav att japanerna var ansvariga för en callcenterbedrägeri som orsakade skador på offer för minst 25 miljoner baht och var mycket organiserade.

Alla japanska medborgare är på 30-dagars turistvisum och har inte arbetstillstånd.
52 IP-arbetstelefoner, 19 bärbara datorer, 19 stationära datorer och 16 routrar beslagtogs som bevis i den påstådda bluffen.

Surachate uppgav för pressen, inklusive The Pattaya News, att de utländska gängen utgav sig för att vara anställda av trovärdiga japanska företag som gav lån och lurade offer med Thailand som bas för operationen.

Herr Hakparn uppgav att det fanns över 500 offer för bluffen innan polisarbetet mellan Japan och Thailand hjälpte till att spika det kriminella gänget.

Listan över japanska män som gripits och som står inför betydande anklagelser är följande:
1.Mr.Shinkuro Handa 38
2.Me.Keiji Takeda 47
3. Mr. Takahide Takishta 26
4.Haruki Sagara 25
5. Herr Koraro Mishiro 29
6.Me.Yoshikatsu Ueda 49
7.Mr.Yutaka Ikeda 45
8. Mr. Jin Kawaguchi 22
9. Herr Koichi Furuta 24
10.Mr.Atsushi Uemura 40
11.Mr.Yuuki Hirakawa 32
12. Mr. Ryunosuke Inoue 24
13.Me.Yasutaka 55
14. Mr. Ryu Iwamoto 24
15. Mr. Seiji Ikehara 34

Den thailändska kvinnan som hyrde ut bostaden till dem och inte anmälde utlänningar som bor på adressen kommer också att åtalas.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/