Thailändska kungliga polisen tillkännager förbud mot alla skumfester i hela landet för Songkran

iThailand-

Den thailändska kungliga polisen meddelade vid en presskonferens sent i morse i Bangkok att beslutet har tagits att förbjuda alla skumfester i hela landet för Songkran-festivalen. Detta inkluderar privata hotellfester.

Biträdande polischef Chalermkiat Sriworakhan uppgav att beslutet togs för att säkerställa säkerheten för turister och lokalbefolkningen under festivalen. Han gav exempel på hur 25-åriga Sangtai Besdart förra året fick en elektrisk stöt under en skumfest. Han uppgav också att skummet blockerade vägar och hade orsakat olyckor.

Dessutom sa han att skumfester inte är en del av ett traditionellt Songkran och att fokus borde ligga på att fira festivalen traditionellt och inte med häftiga fester. Han påminde också lokalbefolkningen och turister om att det inte skulle finnas någon tolerans för att avslöja kläder eller nakenhet och att kläder som bikinis inte var traditionella eller respekterade festivalandan.

Detta fortsätter en ström av tillkännagivanden om att säkerställa att Songkran är mer traditionell i år med den kommande kröningen av Hans Kungliga Majestät Kungen i början av maj.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/