Återuppförande av tyska turistmord på Koh Si Chang, thailändsk man som riskerar ett minimum av liv i fängelse

Koh Si-Chang

En 24-årig thailändsk man, åtalad för våldtäkt och mord på en 27-årig kvinnlig tysk backpacker på Chon Buris Koh Si Chang i söndags, har återupptagit det fruktansvärda brott som har skakat den allmänna moralen på den populära ön.

Koh Si Chang ligger strax nordväst om Pattaya i Thailandsbukten.

Ronnakorn Romruen, invånare i byn Moo 2 på Koh Si Chang, ska ha erkänt brottet och återuppförandet hölls i går. Ronnakorn greps snabbt efter att kvinnans kropp hittades med bruten nacke och allvarliga sår i ansiktet och huvudet på söndagskvällen.

Mannen ska ha erkänt att han hade sett offret, som han beskrev som "en snygg kvinna som reser ensam", och blivit sexuellt upphetsad efter att ha tagit olagliga droger.
Chon Buri biträdande intendent Pol Överste Sakrapee Priewpanich berättade för media i går att Ronnakorn följde efter kvinnan och senare dödade henne genom att slå henne med en sten efter att ha våldtagit henne, för att förhindra att hon rapporterar attacken, enligt uppgift till polisen.
Polisen har åtalat mannen för överlagt mord, våldtäkt och att gömt en kropp för att dölja brottet.

Ronnakorn eskorterades av 40 poliser medan de utförde den rituella återuppförandet klockan 10. Det fanns gott om lokalbefolkning och deltagande media som uttryckte sin avsky över hans påstådda handlingar under återuppförandet.

Han visade polisen fem fläckar relaterade till brottet.

Den första var där han hade parkerat sin motorcykel för att köpa blommor och följde efter offret till platsen på en kulle där kung Rama V:s flagga är monterad.

Den andra platsen var där han ska ha våldtagit kvinnan och tvingat henne till oralsex, vilket hade gett henne möjlighet att fly nerför trappan.

Den tredje platsen var där offret hade fallit och den misstänkte ska ha attackerat henne med en sten tills hon dog.

Den fjärde platsen var där han förmodligen hade gömt hennes kropp under en hög med stenar nära en trappa som leder till kullen.

Den sista platsen var ett blomsterstånd, där ett vittne hade frågat varför hans skjorta var blodfläckad.

Innan polisen lät Ronnakorn inställa sig inför Chon Buri provinsdomstol för att ansöka om hans första 12-dagars frihetsberövande, levererade hans mamma, 43-åriga Nonglak Phosaeng några kläder till sin son till Koh Si Changs polisstation och bad om ursäkt till allmänheten. hans påstådda brott.

Hon sa att hennes son, som bodde ensam i ett separat hyreshus, var singel och försörjde sig som sopsamlare på deltid.

En lokal matförsäljare sa att våldtäkten och mordet hade påverkat öns turism eftersom många utländska besökare hade lämnat efter nyheterna. Invånare strömmade till platsen för mord i morse för att lägga blommor och byns äldste i Ronnakorns by uppgav att han kände sig hemsk och ville uppmuntra turister att ön var säker och att, citat, djävulen var borta.

Tjänstemän uppger att Ronnakorn kommer att få ett minimum av livstid i fängelse.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/