Målet är 5 % färre olyckor i år under Songkrans sju dödliga dagar

Chefen för kommunikationsministeriet säger att de thailändska myndigheterna siktar på en 10-procentig minskning av olyckor på utvalda och särskilt farliga vägar. De vill också se en 5% minskning av landets totala antal trafikolyckor.

Detta är ett blygsamt mål men ett nåbart, eftersom myndigheterna under tidigare år sa att målet skulle vara NOLL dödsfall eller olyckor.

De har identifierat 111 vägar runt om i landet som anses vara högrisk för dödsfall på vägarna som kommer att få särskild uppmärksamhet från polisen under semesteruppehållet.

Minister Arkhom Termphaisit var alla leenden som poserade med thailändska reklamdamer i ett pressevenemang på departementet för landsbygdsvägar.

Runt om i landet sätts checkpoints upp för den massiva utvandringen av trafik från staden och turistområdena tillbaka till hemstäderna för det årliga thailändska nyårsfirandet.

Trafikrapporteringskampanjen för sju dagar av fara Songkran startar officiellt i morgon.

Nolltolerans mot rattfylleri kommer att ske under festivalen med beslag av fordon, stränga fängelsestraff och höga böter.

DUI-kontrollpunkter förväntas runt om i landet inklusive Pattaya.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/