Thailändsk man berusad och på meth skjuten två gånger av polis efter att ha attackerat honom med en kniv vid checkpoint

Pattaya-

En 30-årig thailändsk man attackerade en lokal polis med en liten kniv efter att ha försökt springa genom en checkpoint på sin motorcykel i morse på Soi Bongkot 3, utanför 3rd Road idag den 7 maj 2019 klockan 1030. Polismannen sköt mannen två gånger i benet för att få ner honom i självförsvar.

Den misstänkte, Mr. Somchai Bunsri, 30 år gammal, testade också positivt för metamfetamin och var flera gånger över den lagliga gränsen för att dricka alkohol också.

Händelsen inträffade när officeren, som heter Srisri Srisawad, översatt från thailändska, bemannade en kontrollpost för motorfordon på Third Road. Polisen uppgav att den misstänkte närmade sig checkpointen i hög hastighet och visade ingen avsikt att stanna. Polisen följde efter den misstänkte till Soi Bongkot 3 och bad om backup medan han förföljde den misstänkte.

På Soi Bongkot 3, inför flera vittnen på lokala företag, stoppade Bunsri sin motorcykel och utmanade polisen med en fickkniv enligt vittnen och polisen.

Polisen avlossade ett varningsskott och sa åt den misstänkte att släppa vapnet, men den misstänkte anklagade Mr. Srisawad enligt vittnen.

Vid det här laget tvingades polisen skjuta den misstänkte två gånger i benet för att få ner honom och säkra honom tills ytterligare poliser anlände.

Mr. Bunsri fick medicinsk behandling på platsen av räddningstjänsten och trots att han blev skjuten två gånger skadades han inte allvarligt. Han fördes till polisstationen på Soi 9 och testades positivt för droger och att han var berusad.

Stadens polischef, Prawit Choosing, uppgav att CCTV kommer att granskas och i enlighet med avdelningens rutiner kommer tjänstemannen också att undersökas för att säkerställa att hans beteende var lämpligt för situationen.

Polischefen uppgav också att Bunsri har arresterats fyra gånger tidigare för narkotikarelaterade brott och kommer att ställas inför flera anklagelser för morgonincidenten. Han sa också att herr Bunsri har erkänt händelsen och att han attackerat polisen, använde droger och dricker under körning. Han är fortfarande häktad utan borgen i nuläget.

 

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/