Resebåtsoperatörer fortsätter att direkt lämna och plocka upp hundratals turister på stranden

Lokala invånare och försäljare har klagat till media över att researrangörer som tar med turister, främst kineser och indiska, till öarna och för turistattraktioner i Pattayabukten struntar i regeringens order som sattes på plats för nästan ett år sedan.

Ett år på dagen uppgav regeringen och lokala tjänstemän, som svar på klagomål från invånare, att alla motorbåtar måste hämta och lämna turister vid Bali Hai-piren, som är designad för detta ändamål.

Men vid den tidpunkten var piren inte helt färdig och kunde inte möta efterfrågan och antalet båtar och motorbåtsoperatörerna började återgå till praxis att direkt plocka upp och släppa av turister på stranden.

Invånare säger att resebussarna, som vanligtvis parkerar nära Hard Rock och A-1 Hotels, orsakar trafikproblem och stora grupper av turister som korsar vägspärrtrafiken och trottoaren också, vilket gör det svårt att träna eller gå på vägen på vägen. strand.

De hoppas att regeringen och lokala tjänstemän vidtar åtgärder och upprätthåller de regler som de har satt upp nu när piren har utökats och att det finns tillräckligt med utrymme för majoriteten av båtarna att hämta och lämna turister.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/