Man faller från sjätte våningen i Central Festival Mall till sin död, motstridiga rapporter om orsaken

Redaktörens notering: Den här artikeln kan vara störande för känsliga tittare.

Torsdagen den 16 maj 2019, som rapporterades av oss och andra nyhetsmedier, föll en oidentifierad man som enligt polisen verkade vara i början av 50-årsåldern till sin död från sjätte våningen i Central Festival Mall vid 5:00-tiden i eftermiddag inför hundratals förskräckta turister och shoppare.

De första rapporterna uppgav att mannen, som bara hade en arm och var bar överkropp, begick självmord och hoppade från sjätte våningen, enligt polisen.

Tjänstemän reagerade på incidenten, inklusive gallerians säkerhet, genom att lägga en svart duk över mannen och sedan bygga ett tält, som normalt används för kampanjer och försäljningar, över mannen för att förhindra ytterligare bilder eller bilder av händelsen. Mannen fördes till Pattaya Memorial Hospital men dödförklarades. Det är oklart om han dog på platsen eller på sjukhuset.

Flera ögonvittnen har dock uppgett att det inte var vad de såg.

Sociala medier har fått flera kommentarer från personer som säger att de var på plats när mannen föll i bottenvåningen. Kommentarerna ifrågasätter både gallerians och ambulanspersonalens reaktionstid samt dödsorsaken.

Här är ett uttalande från Facebook-användaren "Tadhg Barlow", som gick med på att bli namngiven för denna artikel:

När vi njöt av våra DQ-glassar direkt under rulltrappan hörde vi inget "spring" av något slag, men jag såg honom falla från rulltrappan från 5:e till 6:e våningen. Jag blev chockad och en sekund senare skrek högt folk och sedan ett snabbt men högt "smäll/duns" nedanför, jag rusade snabbt till andra sidan för att få en klarare sikt, först verkade han död men inte en enda droppe blod, hans ben och fötter var vridna men bålen intakt kan tyda på att han landade på benen, förutsatt från bilderna att han inte hade någon högerarm (lemlös) från detta är det lätt att se att han på vägen upp lutade sig mot gummiräcket och gled över Vid ytterligare observation började personalen omringa honom men fick snabbt in ambulanspersonal, utifrån detta gissade vi att han fortfarande levde eftersom inte en enda droppe eller pöl av blod och ambulanspersonal kom för att kolla upp honom. Eftersom han bara hade en arm, verkade det ganska omöjligt att snabbt springa till 6:e våningen och hoppa över barriären, och att se honom falla från mitten av rulltrappan utan projektion mot den andra änden av rulltrappan visar att han föll direkt. nedåt utan att springa. Personalen var inte så snabba med att gömma kroppen för allmänheten, dessutom tog en ambulans en evighet, vi var där på observation i en halvtimme innan ambulans kom. Minnesjukhuset ligger precis på vägen från centrala men så länge ingen ambulans”

En annan användare, som inte ville bli namngiven, sa att hon såg mannen lutade sig över rulltrappans räcke nära toppen av sjätte våningen och han verkade tappa balansen och föll, utan att begå självmord. Hon sa också att mannen försökte landa på fötterna och enligt hennes mening försökte göra allt han kunde för att överleva. Hon ansåg också att köpcentret tog för lång tid att täcka kroppen och sa att det tog nästan tio minuter och att de efter den tidpunkten verkade ha bråttom att återgå till verksamheten som vanligt och undvika undersökningar.

Central Festival har inte gett något officiellt uttalande angående händelsen och mannen är inte officiellt identifierad.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/