Thai Airways vinster sjunker med 83 % för första kvartalet 2019

Thai Airways har haft en vinstdyk på 83 % för första kvartalet 2019. Balansräkningen för första kvartalet kom i går.

Flygbolagets ledning skyller på den höga baht, de pågående handelskrigen mellan USA och Kina och stängningen av pakistanskt luftrum (som tvingar fram omdirigering av dess europeiska flygningar) för nedgången.

De detaljerade resultaten är:

• Nettovinst på 456 miljoner baht, en minskning från en vinst på 2.7 miljarder baht under de tre första månaderna förra året

• Intäkter på 49.7 miljarder baht, en minskning med 6.9 % jämfört med samma period förra året

Thai Airways president Sumeth Damrongchaitham lägger skulden på den starka apprecieringen av baht mot stora valutor och säger att det gör det omöjligt för flygbolaget att höja biljettpriserna.

Citerat i Bangkok Post sa han... "Även om bahtens uppskattning hjälpte till att sänka vissa utgifter, inklusive lånebetalningar och leasingbetalningar för flygplan och motorer, förblir denna fördel minimal."

Han hänvisade också till den pågående handeln mellan USA och Kina som tog vägtull på flygbolagets fraktaffärer, som såg att vinsten sjönk med 12.9%.

I februari, efter pakistanska gränsstopp mot Indien, behövde Thai Airways flygplan göra omvägar för sin europeiska trafik, vilket pressade upp bränslekostnaderna, enligt Mr. Sumeth.

Flygbolaget planerar att sälja produkter på sin hemsida och mobilapp i september för att öka intäkterna.

KÄLLAThaiger
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/