Är du redo? Regnsäsongen i Thailand börjar officiellt imorgon den 21 maj

Regnperioden i Thailand börjar officiellt imorgon.

Den thailändska meteorologiska avdelningens biträdande generaldirektör Kornravee Sitthichivaphak säger att Thailand kommer att se fortsatta regn i de flesta delar av landet från och med måndag.

"Vinden över Thailand från 100-3,500 XNUMX meter kommer att ersättas av en sydvästmonsun som skulle transportera fukt från Andamansjön för att täcka de flesta delar av Thailand."

Alla dessa är indikatorer på ankomsten av regnperioden, sa hon.

Phuket och delar av söder började få en del monsunregn och en förändring av vindriktningen till väst och sydväst för en månad sedan, strax efter Songkran, men resten av landet har släpat efter med den årliga väderomkopplingen i år.

TMD förutspår låga mängder regn från juni till mitten av juli, så människor rekommenderas att spara vatten. De säger att kraftiga regn förutspås i augusti och september och att det kan bli översvämningar och flodbränder under perioden.

I Pattaya har staden genomfört ett omfattande projekt för att utöka och förbättra sina dräneringssystem på flera platser, inklusive Second Road, Soi Buakhao och längs stranden. Det återstår att se om detta kommer att lösa de regelbundna översvämningsproblem som staden har under kraftiga regn.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/