Thailand kommer formellt att införa HBT-utbildning i thailändskt skolsystem, med start i första klass, nästa termin

Vektor regnbågskarta över Thailand i färger av HBT - lesbisk, homosexuell, bisexuell och transperson - prideflagga. I eps-format.

Thailand-

Change.org rapporterade på sin hemsida på lördagen att dess kampanj för att introducera HBT-utbildning i läroplaner för hälsa och fysisk aktivitet, med start i årskurs 1, har visat sig vara framgångsrik och kommer att implementeras från första terminen av årets utbildningskalender.

I ett uttalande från Danny Kittinan Daramadhaj, ordförande för Rainbow Sky Association of Thailand, som lanserade kampanjen, sa: "Ändringarna av kursplanerna för hälsa och idrott som täcker sexuell mångfald för årskurs 1 till 12 har slutförts idag och är redo att användas i skolor från och med denna månad (maj)”.

Mr Kittinan mindes att hans ansträngningar hade börjat två år tidigare och sa att det var nästan omöjligt att föreställa sig att alla i samhället kunde ha samma förståelse för sexualitet och mångfald som de har idag.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/