Avloppsvatten filmat som rinner ut i havet i Na Jomtien orsakar tillfälligt simförbud, brådskande möten

Källa vi älskar Pattaya FB

Na Jomtien

Ett endagsförbud mot att simma i havet utanför Thailands berömda semesterort i Pattaya har hävts efter att havsvattnets tillstånd återgick till det normala utan svarta och illaluktande föroreningar.

Men människor med allergier varnas för att inte bada i havet, särskilt i området Na Jomtien där föroreningsproblemet var som mest extremt.

Anucha Inthasorn, chef för Sattahip-distriktet, och tjänstemän tog igår prover från havet vid Na Chom Thian-stranden för laboratorietester när lokala kommunala tjänstemän samlades i möten med berörda myndigheter för att förhindra att föroreningsproblemet återkommer.

Frågan började tidigare i helgen när en populär thailändsk FB-sida, Welovepattaya, filmade och publicerade avloppsvattnet som rinner ut i havet i Na Jomtien på stranden.

Det virala klippet fick myndigheterna att hitta orsaken till händelsen, som hade förorenat en populär turiststrand och hav.

En bychef, som bor nära slussporten till tunneln på Na Jom Thian Soi 8, sa till Nation TV att upp till 90 procent av utsläppet kommer från avloppsvatten från hushållsbruk, restauranger och hotell i kommunen. Om det inte finns vatten för att späda ut avfallet blir tunneln kvävd av sopor – som spolas ut av kraftiga regn som tidigare i helgen.

Tunnelavloppsvattnet har ingen ordentlig rening innan det släpps ut i havet, sa han.

Pralong Damrongthai, chef för föroreningskontrollavdelningen, sa att incidenten var lokala organisationers ansvar, och att problemet delvis berodde på bristen på ett avloppsvattenreningssystem.

Han föreslog att Pattayas kommun skulle hjälpa till att hantera problemet, medan avdelningen skickade sina tjänstemän för att inspektera avloppsvattnet i Na Jom Thian för att identifiera dess källor.

Sattahip-distriktet har också samlat in prover från tunneln på Soi 8 såväl som havet framför den för ytterligare tester av vattenkvalitet.

Källa: We Love Pattaya FB-sida, The Nation,

Prenumerera
KÄLLAVi älskar Pattaya
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/