Polischefen i Pattaya City, fyra andra som överfördes omedelbart, står inför undersökningar av nattklubbsräder

Pattaya-

Fem högre poliser, inklusive polischef Prawit Chorseng, har överförts till inaktiva tjänster som gäller omedelbart från och med i eftermiddag, söndagen den 2 juni 2019.

Överföringen är straffbar till sin natur på grund av en räd mot två populära lokala nattklubbar, The Brazil pub och 90's Bar, som vi rapporterade om igår, där över 150 personer testades positivt för droger, 60 påsar med kristallin metamfetamin hittades, tillsammans med shishapipor, en laddad 9 mm pistol, en fickkniv, flera licensbrott och öppet långt över lagstadgade öppettider för försäljning av alkohol.

Nationell polisens biträdande talesman, överste Krissana Pattanacharoen, uppgav att alla fem överfördes till Chon Buris polishögkvarter under de kommande trettio dagarna. Han uppgav att alla fem kommer att ställas inför utredningar i frågan. Han sa också att razzian utfördes av den provinsiella administrationsavdelningen med stöd från militären och relevanta myndigheter som svar på klagomål om att mötesplatserna hade fungerat utanför lagliga öppettider och att lokala tjänstemän inte hade vidtagit lämpliga åtgärder.

Det finns inget tillkännagivande i nuläget om vem som kommer att ta över som vår lokala polischef/överintendent.

Som vi rapporterade i går har högre tjänstemän bett Chon Buris guvernör att beordra stängning av båda klubbarna i fråga under fem år. Cheferna för båda ställena står också inför flera anklagelser.

 

 

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/