Ladyboy som fick en brittisk turist på Walking Street arresterad, erkänner stöld

Pattaya-

Klockan 2 i eftermiddags, den 00 juni 6, meddelade polisen i Pattaya att de hade gripit Vilas Wongsuwan, 2019 år gammal, som går under smeknamnet "Nan Soi 29" anklagad för fickstölder av brittisk medborgare Anthony O' Malley, 8, tidigare i veckan på Walking Street.

Vi rapporterade om denna incident och postade CCTV-filmer tidigare i veckan där O'Malley, som erkände att han var kraftigt berusad och precis hade anlänt till Pattaya, under de tidiga morgontimmarna den 3 juni kan ses på video när han närmades av en lång, mörkhyad individ som såg ut att vara en transperson eller som de kallas i Thailand, Ladyboy.

Individen ses på kameran smeka och smeka Mr. O'Malley som artigt skrattar av framstegen. Han är dock omedveten om att hon tar bort hans pengapåse som enligt honom hade ett stort antal brittiska pund och plockat in den för sig själv.

Han kände inte igen penningbältet försvunnet förrän en tid senare och gjorde en polisanmälan morgonen därpå. Redaktörens notering: Det är inte klart för pressen hur mycket pengar som faktiskt stulits. På videon kan man se Mr. O'Malley säga att det var nästan 90,000 20,000 baht, en tidig rapport från våra medlemsförbund uppgav att det var 5000 XNUMX baht och på presskonferensen i eftermiddags uppgav polisen att det faktiska beloppet var XNUMX XNUMX baht.

Pattaya-polisen identifierade den misstänkte från sin kriminella databas som har haft ett brottsregister i staden. Den exakta karaktären av Wongsuwans brottsregister gjordes inte offentligt för pressen.

Polisen lämnade in en arresteringsorder till Pattayas provinsdomstol som godkände arresteringsordern i morse, där de arresterade Wongsuwan i hans rum i södra Pattaya.

Wongsuwan har erkänt brottet och uppgett för pressen att han tidigare arbetat på Soi 8 i centrala Pattaya i många år på en ölbar men att han släppts samma kväll som stölden. Efter att ha varit arbetslös hävdade han att han blev väldigt berusad och deprimerad och inte hade några pengar så han bestämde sig för att försöka råna en turist. Han hävdade att han spenderade alla pengar som stulits på nya kläder.

O'Malley tackade polisen för deras insatser i det här fallet.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/