Nummer ett rankat USA-lag som spelar nummer 34 rankade Thailand i sina första matcher i fotbolls-VM för kvinnor

Thailändska landslaget

REIMS, Frankrike — VM för kvinnor är på god väg men USA, de titelförsvarade mästarna, är på is.

Det amerikanska landslaget spelar inte förrän sent på tisdagskvällen mot Thailand i den sista gruppspelsöppningen för planen som spelar i Frankrike, så amerikanen har degraderats till åskådare under öppningsdagarna.

"Det är kul för oss att se matcherna, känna den spänningen, känna den där energin, och samtidigt hålla oss ett steg bort från den, och vara riktigt centrerad och fokuserad med det vi gör", sa forwarden Christen Press.

Amerikanerna är verkligen fokuserade.

Laget tillbringade 10 dagar instängda på Tottenhams träningsanläggning i norra London innan de anlände till Reims, en stad cirka 90 mil nordost om Paris som är det första VM-stoppet för USA.

Press kallade Tottenham för en oas som gjorde det möjligt för laget att få mark inför den månadslånga turneringen i Frankrike i jakten på fotbollens största pris.

"Du väntar i flera år på att komma hit, och det är en resa, och sedan kommer du hit och det är en helt annan resa," sa hon.

Amerikanerna såg från Reims när värdarna Frankrike slog Sydkorea med 4-0 i Paris innan en slutsåld publik öppnade turneringen på fredagskvällen.

Lindsey Horan, som gör sitt första VM-framträdande för landslaget, spelade professionellt i Frankrike för Paris Saint-Germain efter att ha hoppat över college för att bli proffs. Hon spelar nu för National Women's Soccer Leagues Portland Thorns.

"Antalet fans som de hade och antalet människor som tittade runt om i världen var bara fantastiskt för Frankrike och för damfotboll i allmänhet", sa hon om galaöppningen på PSG:s stadion, Parc des Princes. "Jag tycker att det är något vi alla verkligen borde vara stolta över."

De amerikanska kvinnorna har vunnit VM tre gånger, bland annat 2015 då de besegrade Japan med 5-2 i Kanada. De tog också minnesvärt anspråk på trofén för 20 år sedan på hemmaplan, och slog ner Kina på straffar efter en poänglös oavgjord oavgjort på Rose Bowl.

Laget är fokuserat på att vinna igen i Frankrike även när de hemma letar efter en annan seger. Kända för att kämpa för kvinnors rättigheter och jämställdhet, har spelarna gemensamt lämnat in en stämningsansökan på grund av diskriminering från det amerikanska fotbollsförbundet och söker en lön som är lika med herrlandslagets.

Megan Rapinoe säger att laget är "hands off" när det kommer till rättegången under hela världscupen.

Efter tisdagens match mot Thailand åker USA till Paris för en söndagsmatch mot Chile, som gör sitt första VM-framträdande. Amerikanerna möter nemesis Sverige i slutspelet i gruppspelet i Rennes.

Det är sjätte gången som USA landar i samma VM-grupp med Sverige. Amerikanerna slogs ut från OS i Brasilien av svenskarna i kvartsfinalen. Efteråt kallade den amerikanska målvakten Hope Solo dem "fegisar" för att ha bunkrat i försvaret, och hon avfärdades från laget kort därefter.

På grund av den sena starten i Frankrike finns det potential att USA kan spela det mest kompakta spelschemat på fältet om de går långt in i utslagsrundan, vilket verkar troligt.

Tränaren Jill Ellis sa att hon kände att laget har haft en bra träningsrytm och schemat kompletterar det. Dessutom erbjuder världscupen alltid olika utmaningar för olika lag, som alla flygningar för att korsa Kanada 2015.

"Jag tycker att vår resa i gruppspelet är väldigt hanterbar, det är bra", sa hon. "Hör här, det handlar om att ha dessa spelare friska och i ett bra tänk. Det tycker jag är kritiskt. Det är inte att fastna i vem som har hur många dagars vila, för att vara ärlig mot dig, för det är vad det är.”

Prenumerera
KÄLLAAnne M. petersen, Khaosod
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/