Stadsregeringen diskuterar monorail-system för att vidareutveckla Pattaya som ett turistmål i världsklass

Pattaya-

Den 11 juni 2019 träffades stadens tjänstemän tidigt på eftermiddagen i stadshuset för att diskutera planerna för ett lättjärnvägs- eller monorail-/spårvagnsprojekt för Pattaya.

Biträdande borgmästare Ronnakit Ekkasing uppgav till Pattaya-nyheterna och annan samlad press att den nuvarande planen är att ha ett toppmodernt transportsystem på plats för att möta det höghastighetståg som planeras för den kommande rutten från Bangkok flygplatser till Pattaya.

Ekkasing menade att detta skulle minska föroreningar och trafikproblem som staden brottas med just nu.

Han sa att två separata företag för närvarande utvecklar planer och lägger fram förslag som förväntas vara färdiga i början av nästa månad, juli 2019.

Han namngav inte de specifika företagen på frågan från The Pattaya News.

Mr. Ekkasing uppgav dock att budgeten för detta projekt kan vara så mycket som 70 miljarder baht.

Herr Ekkasing och stadens tjänstemän visade också upp flera bilder och konceptkonstverk, som ses ovan, som visar hur detta skulle kunna se ut för staden.

Thailändska användare av sociala medier var mestadels negativa till idén och sa att det fanns andra mer brådskande frågor att lösa, såsom avfallshantering och vattenhanteringsfrågor som staden kämpar med för närvarande, innan de påbörjar ett så ambitiöst projekt.

Kredit: Bank Konba/The Pattaya News

Bild efter inläggsinnehåll
VIABank Konba, Pattaya-nyheterna
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/