USA besegrar Thailand i VM för damer med 13-0, slår poängrekord

Thailändska landslaget

Reims, Frankrike-

Sport är oftare än inte en brutal plats för underdogen. Det ska förstås alltid finnas hopp, men det är oftast Goliaterna som vinner.

Fråga bara Thailand, vars spelare kommer att jaga rödskjortade amerikanska giganter i sina mardrömmar under ett antal nätter framöver.

Ställningen 13-0 var en sann återspegling av matchen. Det var ett dunkande. Det var en natt som rekord föll när Thailand led det tyngsta nederlaget i världscuphistorien.

När USA och Thailand gick ut på planen för sin öppningsmatch av världscupen för kvinnor var skillnaden i motståndarspelarnas fysiska ställning häpnadsväckande uppenbar. Inte långt efter att de sista tonerna av nationalsångerna hade bleknat in i etern så kvalitetsskillnaden blev också uppenbar.

Det tog bara 12 minuter för de försvarande mästarna att öppna målskyttet, Alex Morgan nickade hem en nick från fyra yards. Att bara Rose Lavelle och Lindsey Horan hade lagt till resultatlinjen i halvtid var kvällens verkliga överraskning.
Efter paus kom målen snabbt – fyra inom loppet av sex minuter, vilket höjde decibeln inne på Stade Auguste-Delaune, en stadion som hade blivit röd, vit och blå för kvällen.
Alex Morgan avslutade kvällen med fem – Michelle Akers är den enda andra amerikanen som har gjort fem mål i en VM-match – medan Samantha Mewis gjorde ställning och även kaptenen Megan Rapinoe, Mallory Pugh och Carli Lloyd bidrog till den häpnadsväckande resultatlinjen.
Oddsen hade alltid varit mot Thailand. Bookies tyckte det, fansen tyckte det och så tyckte experterna.
Detta var världens mest framgångsrika land i världscuphistorien för damer, vinnare av tre tidigare upplagor av den här turneringen och favoriter i Frankrike för en fjärde, som gick upp mot en nation som bara tävlade i sitt andra världscup.
Det var nummer 1 i världen mot nummer 34 och den här typen av tävlingar slutar vanligtvis åt ett håll, även om det inte är så brutalt. I själva verket var klyftan mellan lagen större än vad världsrankingen skulle antyda.
Kredit: CNN International
KÄLLACNN
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/