Finsk turist rånad av Laos Ladyboy som erbjöd sig att "hjälpa" vid en bankomat på Walking Street

Gågata-

Mr. Mikko Tarvonen, 42 år gammal, var vid en bankomat på Walking Street den 13 juni 2019 runt 1:00 och hade problem med att ta ut kontanter på grund av språkbarriärer för att läsa engelska eller thailändska enligt hans uttalande till den lokala polisen.

Yao Wongmanee, en transsexuell ladyboy som är 32 år gammal från Laos, gick fram till Mr Tarvonen och erbjöd sig att hjälpa till.

Herr Tarvonen accepterade erbjudandet och drog in ungefär 17,000 XNUMX baht. Wongmanee övertygade honom sedan att gå till en närliggande ölbar, ta en drink och prata. Enligt Mr Tarvonen försökte Mr Wongmanee erbjuda sexuella tjänster till honom men han vägrade. Wongmanee tog sedan, enligt polisen, pengarna ur Tarvonens skjortficka och sprang iväg.

Herr Tarvonen försökte jaga och turistpolisen upptäckte den pågående händelsen. De lyckades jaga ner Wongmanee till en närliggande ölbar där han greps.

Han uppgav först att pengarna var en gåva, men han ska ha erkänt. Wongmanee kommer att åtalas för inbrott på natten samt utvisning och svartlistning.

Alla pengar har återlämnats till herr Tarvonen.

Turistpolistjänstemän påminde allmänheten om att inte lita på främlingar som närmar sig dig vid en bankomat och att alltid hålla dina pengar ordentligt säkrade.

Det här är den tredje incidenten på mindre än en och en halv vecka där en ladyboy, eller en grupp ladyboys, har rånat turister i Walking Street-området.

Den lokala polisen har sagt att de har ökat patrulleringen i området, vilket var det som hjälpte till att arrestera Wongmanee så snabbt.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/