Italiensk bedragare som utger sig för att vara George Clooney arresterad med sin fru i Pattaya

Pattaya-

En efterlyst italiensk man som anklagas för att ha utgett sig för att vara Hollywood-filmstjärnan George Clooney för att sälja kläder på nätet har gripits i Pattaya.

Francesco Galdelli, 58, och hans fru Vanja Goffi, 45 – kallad "italienaren Bonnie and Clyde" av italiensk media greps i en lyxvilla i Bang Lamung lördagen den 15 juni 2019.

Paret flydde från Italien 2012 efter att ha dömts till åtta års fängelse för bedrägeri.

En av deras bedrägerier enligt polisen omfattade försäljning av falska Rolex-klockor på nätet. Istället för att skicka de lyxiga klockorna skickade paret ofta lådor med salt till intet ont anande kunder.

"Under förhör erkände Francesco att han hävdade att han var George Clooney och öppnade en klädaffär för att lura människor att skicka pengar", enligt ett uttalande från Thailands brottsbekämpningsavdelning.

Gripningarna kom efter att myndigheterna i Italien kontaktade Thailands brottsbekämpningsavdelning som hade paret under övervakning.

Paret hade också tidigare stämts av George Clooney själv som 2010 berättade för en domstol i Milano att de hade använt hans namn bedrägligt för att marknadsföra ett falskt klädmärke som heter "GC Exclusive av George Clooney."

Efter att ha flyttat till Pattaya 2014 hade paret etablerat sig som välkända och uppstående medlemmar av expat-gemenskapen. Galdelli var känd för att regelbundet donera pengar till lokala välgörenhetsorganisationer för barn.

2014 arresterades Galdelli på Dusit Thani-hotellet i Pattaya men kunde fly efter att ha betalat en fångvaktare 20,00 baht.

Paret hålls nu av polisen i Pattaya innan deras planerade utlämning till Italien.

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/