Öar nära Pattaya, inklusive Koh Larn, övervägs att vara skyddade miljöområden som skulle begränsa turismaktiviteter.

Pattaya-

Dykare, havsvandrare, turist- och restaurangbåtar kan möta nya restriktioner när regeringen vidtar åtgärder för att skydda Pattayas närliggande öar.

Chonburi vice guvernör Wisit Pungpetch ledde ett möte den 13 juni om ett utkast till ett tillkännagivande från ministeriet för naturresurser och miljö som skulle utse Koh Larn, Koh Sak och Koh Krok som skyddade miljöområden.

Det senaste utkastet är det tredje som har utfärdats under de senaste nio åren och inget av dem har implementerats.

Wisit förklarade innehållet i utkastet till tillkännagivandet och sa att möten och offentliga utfrågningar så småningom kommer att planeras.

Påverkade blir ”havsvandrare” som använder yttillförd luft för att gå på havsbottnen – och alltför ofta på toppen av korallrev – dykare, turistbåtar och restaurangbåtar.

Det diskuteras också att begränsa antalet dagliga turister till Koh Larn, men Koh Larns företagsägare har sagt till Stadshuset att de inte stöder denna lösning.

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/