Nya thailändska röklagar kommer 20 augusti, kommer att göra rökning i ditt eget hem mot lagen om det skadar familjemedlemmar

Thailand-

Ursprungligen publicerad i Royal Gazette den 22 maj 2019, nya anti-röklagar kommer att träda i kraft i hela Thailand den 20 augusti 2019, vilket i grunden gör det till misshandel i hemmet om du röker i ditt eget hem och orsakar hälsoproblem för andra familjer medlemmar eller invånare.

Klagomål om rökare kommer att kunna lämnas på familje- och skyddscentrum som finns i alla större provinser i landet. Ärendet kommer sedan att flyttas till domstolssystemet enligt generaldirektören för Department of Women and Family Affairs i Thailand.

Syftet med den nya lagen är enligt generaldirektören att minska negativa effekter relaterade till rökning för familjemedlemmar, i synnerhet små barn.

Kritiker som publicerar på olika sociala medieportaler tror att lagen kommer att vara omöjlig att upprätthålla och kommer att vara öppen för flera problem.

Det var inte klart besvarat om lagen skulle gälla för utlänningar, men den första översynen av lagen verkar visa att det skulle vara det.

Detta kommer efter att flera röklagar har införts under det senaste året, inklusive förbud mot rökning på sex större flygplatser och förbud mot rökning inom fem meter från offentliga platser, som inkluderar barer, hotell och restauranger. Rökning på stränder har också varit förbjuden i över ett år.

Kritiker av de tidigare antagna lagarna säger att dessa lagar, särskilt femmeterslagen, har varit mycket låga och att samma problem kommer att hända med rökning hemma. Vissa kritiker ifrågasatte också integriteten att göra vad de ville i sitt hem.

Källmaterial: Royal Gazette och Thai Visa, omskrivet och redigerat av vår personal.

KÄLLAThai visum, Royal Gazette
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/