Svensk medborgare greps i Koh Chang anklagad för Bitcoin-scam med flera miljoner dollar

Koh Chang-

Polisen i Thailand har gripit en svensk man efterlyst i samband med ett mångmiljonbedrägeri.

Roger Nils-Jonas Karlsson, 45, greps den 18 juni på en adress på Koh Chang, där han har bott med sin thailändska fru i åtta år.

Poliser beslagtog ett antal elektroniska apparater som tros ha använts för bedrägliga aktiviteter.

Thailändsk polis agerade på information från myndigheterna i USA via Interpol, som säger att Karlsson har lurat över 3,500 11 offer för mer än XNUMX ​​miljoner dollar. En Interpol Red-larm hade utfärdats för Karlsson.

Manager Online rapporterade att Karlsson berättade för tjänstemän att han skapade en legitim cryptocurrency-investeringswebbplats men tvingades stänga webbplatsen när hans företag började uppleva enorma förluster.

Men enligt dokument som släppts av det amerikanska justitiedepartementet använde Karlsson webbplatser för att kommunicera falska representationer till offren i ett system för att lura potentiella investerare.

En webbplats, www.easternmetalsecurities.com, påstås ha registrerats på en fiktiv person och annonserade om andelar i en produkt som kallas "Pre Funded Reversed Pension Plan" (PFRPP).

Karlsson ska ha använt webbplatsen för att bjuda in potentiella investerare att köpa aktier i planen för 98 USD per aktie i utbyte mot en eventuell utbetalning på 1.15 kilo guld per aktie, även om 2 kilo guld per den 2019 januari 1.15 var värt mer än $45,000 XNUMX.

Karlsson ska också ha informerat investerare om att han, i det osannolika fallet att guldutbetalningen inte skedde, garanterade dem 97 % av det belopp de investerade. Enligt klagomålet fann regeringen inga bevis för några konton som innehas av Karlsson som skulle tillåta honom att betala av investerarna.

I stället, enligt klagomålet, överfördes de medel som offren lämnade till Karlssons personliga bankkonton och verkar nu vara bundna till Fastigheter i Thailand.

Karlsson uppmanade också sina offer att göra investeringar med hjälp av virtuella valutor, som Bitcoin. Han ska ha lurat inte mindre än 3,575 11 offer för mer än XNUMX ​​miljoner dollar.

Karlsson kommer nu att utlämnas tillbaka till USA där han riskerar upp till 40 års fängelse och böter på över 750,000 XNUMX dollar.

Den fullständiga texten till klagomålet från den amerikanska regeringen finns här:

https://www.justice.gov/opa/press-release/file/1175506/download?fbclid=IwAR0MB_lfkrZVupJy4–hmESPuP3TSpSpU-27CqdWmpgT-Us4XgUDOOfkFF8

Prenumerera
KÄLLAManager online, Justice.gov
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/