USA släpper rapporten om 2019 års årliga människohandel, Thailand förblir nivå 2

Fullständig rapport för 2019 finns här:  https://www.state.gov/reports/2019-trafficking-in-persons-report/

Thailand-

USA:s 2019 års rapport om människohandel har släppts idag. Rapporten släpps årligen och betygsätter länder i tre nivåer baserat på problemet med människohandel i deras land och hur de hanterar det. Tier One är den högsta nivån, där Tier tre är den sämsta.

Vi på pattaya news har haft chansen att granska rapporten och är överens om att betydande ansträngningar har gjorts för att eliminera trafficking men att landet fortfarande har framsteg att göra.

Thailand har tidigare varit ett Tier Three-land, men sedan 2016 har det varit ett Tier Two-land. Här är några höjdpunkter från rapporten, krediterar USA:s regering och state.gov:

Thailands regering uppfyller inte helt minimistandarderna för att eliminera människohandel men gör betydande ansträngningar för att göra det. Regeringen visade överlag ökande ansträngningar jämfört med föregående rapportperiod; därför stannade Thailand kvar på nivå 2.

Dessa ansträngningar inkluderade att identifiera fler offer, döma dömda människohandlare och medskyldiga tjänstemän till betydande fängelsestraff, utveckla flera manualer i samarbete med civilsamhället för att standardisera utbildningar och policyer mot människohandel.

Yrkesinspektörer identifierade och hänvisade för första gången potentiella offer till multidisciplinära team, vilket resulterade i identifieringen av offer för människohandel. Regeringen uppfyllde dock inte minimikraven på flera nyckelområden. Regeringen åtalade och dömde färre människohandlare och utredde endast 43 fall av människohandel. Regeringen begränsade rörelsen och kommunikationen för offer som bor i statliga härbärgen, tjänstemäns medverkan fortsatte att hindra insatser mot människohandel och tjänstemän identifierade inte konsekvent fall av människohandel, särskilt människohandel.

Regeringen ökade ansträngningarna för att skydda offren. Regeringen identifierade 631 offer under 2018 (455 under 2017), av vilka 401 ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet (MSDHS) rapporterade att de hjälpte till statliga skyddsrum (360 under 2017). De som identifierades och assisterades av MSDHS inkluderade 152 thailändska och 249 utländska offer, 186 offer för sexhandel och 66 för människohandel; det var oklart vilken form av exploatering de återstående 149 offren stod inför.

Under 2018 tillhandahöll regeringen 6.15 miljoner baht (190,110 5.6 USD) till människohandelsoffer från sin fond för att bekämpa människohandel, jämfört med 173,110 miljoner baht (2017 XNUMX USD) XNUMX. Thailändsk lag förpliktade åklagare att lämna in skadeståndsanspråk när ett offer hade uttryckt en vilja krav. Lagen om straffrättsliga förfaranden för människohandel gjorde det möjligt för domare att bevilja skadestånd eller återbetalning till offren, även i avsaknad av en begäran om dessa medel.

Regeringen ökade insatserna för att förhindra människohandel. Premiärministern övervakade regeringens ansträngningar mot människohandel genom den tillsynspolitiska kommittén för att ta itu med människohandel och illegalt, orapporterat och oreglerat (IUU) fiske. Premiärministerns kansli utsåg två nya högre rådgivande befattningar för att övervaka regeringens åtgärder mot människohandel och regeringen fortsatte att övervaka dess framsteg för att bekämpa människohandel genom datainsamling och årliga rapporter till premiärministern och regeringen.

Den genomförde kampanjer genom tidningar, tv, radio, sociala medier, skyltar och utdelningsmaterial för att öka allmänhetens medvetenhet i hela landet. MSDHS och MOL drev hotlines med operatörer som talar flytande 12 främmande språk. Under 2018 mottog statliga jourlinjer 161 samtal relaterade till möjliga människohandelsfall, inklusive minst 18 som involverade tvångsarbete (172 samtal 2017 och 269 samtal 2016), vilket ledde till åtal i 63 fall (73 fall 2017). Regeringen anställde 84 språksamordnare (74 under 2017) och 69 tolkar (74 under 2017) under 2018. Icke desto mindre rapporterade icke-statliga organisationer att MSDHS inte konsekvent bemannade jourlinjer med tolkar.

Arbetskraftshandlare utnyttjar migrantarbetare inom kommersiellt fiske och närliggande industrier, fjäderfäindustrin, tillverkning, jordbruk, hushållsarbete och gatutiggeri. Människohandlare utnyttjar vissa migranter i människohandel ofta genom skuldbaserat tvång och bedrägliga löften om välbetalda anställningar; mäklare och andra rekryteringsbyråer tar ut alltför höga avgifter på arbetare innan de anländer till Thailand.

Människohandlare utsätter thailändska medborgare för tvångsarbete och sexhandel i Thailand och i länder i Nordamerika, Europa, Afrika, Asien och Mellanöstern. Medlemmar av etniska minoriteter, höglandspersoner och statslösa personer i Thailand har upplevt fall av övergrepp som tyder på människohandel. Arbetskrafts- och sexhandlare utnyttjar kvinnor, män, HGBTI-individer och barn från Thailand, andra sydostasiatiska länder, Sri Lanka, Ryssland, Uzbekistan och vissa afrikanska länder i Thailand. Människohandlare använder Thailand som transitland för offer från Kina, Nordkorea, Vietnam, Bangladesh, Indien och Burma som människohandlare utsatts för sexhandel och tvångsarbete i länder som Malaysia, Indonesien, Singapore, Ryssland, Sydkorea, USA och länder i Västeuropa. Barn från Thailand, Burma, Laos och Kambodja är offer för sexhandel på bordeller, massagesalonger, barer, karaokelounger, hotell och privata bostäder.

Korruptionen fortsätter att undergräva ansträngningarna mot människohandel. Vissa regeringstjänstemän är direkt delaktiga i människohandelsbrott, inklusive genom att ta emot mutor eller lån från företagsägare och bordeller som utnyttjar offer. Korrupta immigrationstjänstemän underlättar människohandel genom att ta emot mutor från mäklare och smugglare längs thailändska gränser. Trovärdiga rapporter tyder på att vissa korrupta tjänstemän skyddar bordeller, andra kommersiella sexplatser och fiskefartygsägare från räder och inspektioner och samarbetar med människohandlare. Vissa regeringstjänstemän tjänar på mutor och direkt inblandning i utpressning och exploatering av migranter.

Prenumerera
KÄLLAState.gov, USA:s regering
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/